Aanhangwagen kopen: welke types zijn het populairst?

Aanhangwagen kopen
Total
0
Shares

Er zijn verschillende soorten aanhangwagens op de markt. Zo past de ene aanhangwagen beter bij het klussen en de ander is weer geschikt voor verhuizen. Wanneer je aan het klussen bent of werkt met stenen en zand, kan de kiepaanhangwagen van HAPERT een goede keuze zijn. Deze kipper maakt het eenvoudig om te laden en lossen. Een kiepaanhangwagen kan achter de meeste auto’s worden gehangen maar ook achter vrachtwagens of tractors. Met de kiepfunctie kun je in één keer tegelijk grote ladingen lossen waarmee je tijd bespaard. Vaak heb je de mogelijkheid om diverse kanten op te kiepen waardoor je flexibel bent in waar je de aanhangwagen parkeert.  

De makkelijkste manier van goederen vervoeren

Ga je materialen vervoeren die niet nat mogen worden of die makkelijk weg kunnen waaien? Dan kun je beter kiezen voor een gesloten aanhangwagen. Dit soort aanhangwagens wordt veelal gebruikt bij het verhuizen. Zo weet je zeker dat al het meubilair en de verhuisdozen droog aankomen. Een van de bekendste aanhangwagens is de bakwagen. Dit is de standaard aanhangwagen zoals velen hem kennen. Dit type aanhangwagen is eenvoudig in en uit te laden doordat deze laag bij de grond staat. Voor meer ruimte en voor het eenvoudig uitladen van zware goederen kun je kiezen voor de plateauwagen. Deze kun je via de zijkanten volledig openen zodat je makkelijk de spullen kunt optillen en uitladen.

Hoe kies je de juiste aanhangwagen?

Er zijn veel soorten aanhangwagens waar je uit kunt kiezen. Bij de aanschaf van een aanhangwagen kun je dus kijken waar je hem voornamelijk voor gaat gebruiken. De meest voorkomende aanhangwagen is de bakwagen. Deze kan overal voor worden ingezet, zoals het wegbrengen van grofvuil na bouwwerkzaamheden. Houd er wel rekening mee dat dit type aanhangwagen open is. Wil je lichte materialen vervoeren, dan kun je de aanhangwagen afzetten met een zeil. Zo blijft alles droog en goed op zijn plek. Wanneer je de aanhangwagen af en toe gebruikt kun je ervoor kiezen om een aanhangwagen te huren. Ga je hem vaak gebruiken? Dan is het voordeliger om een aanhangwagen aan te schaffen.

Houd het rijcomfort met aanhangwagen hoog

Om het rijcomfort hoog te houden kun je kiezen voor een lichte aanhangwagen. Natuurlijk dient deze wel robuust en van goede kwaliteit te zijn. Kijk dus goed waar je jouw aanhangwagens gaat aanschaffen. Zo kun je veilig de weg op en komen je spullen ook goed aan op locatie. Met een goede en kwalitatieve aanhangwagen kun je jarenlang vooruit. Bij elke verhuizing, verbouwing of het wegbrengen van afval kun je de aanhangwagen er weer bij pakken. Door de ruime keuze kun je kijken waar je de aanhangwagen voor gaat gebruiken om zo de juiste keuze te maken.

Total
0
Shares
stuurhuis

Stuurhuis: wat is het en hoe werkt het?

Het stuurhuis brengt het draaimoment van het stuurwiel over naar de wielen. Voor een stuurhuis kan er onderscheid…

You May Also Like