Duizenden mensen in Nederland houden zich bezig met cartuning

Total
0
Shares

Nederland heeft miljoenen autobezitters en de meeste van deze gebruiken deze louter voor functioneel transport, zoals woon en werk verkeer of om een aantal keren per jaar lekker op vakantie te gaan. Er zijn er echter ook vele duizenden voor wie de auto veel meer is dan alleen een transportmiddel.

De auto is voor hen een hobby en het sleutelen en werken aan projecten om de auto er nog mooier uit te laten zien hoort hier vaak bij. Wanneer auto’s qua uitstraling worden aangepast en ook aanpassingen aan de motor worden gedaan dan wordt er ook wel gesproken van cartuning. Tuning betekent letterlijk vertaald afstelling. Cartuning wordt ook vaak gebruikt in combinatie met het woord carstyling.

De cartuning gemeenschap is online zeer sterk vertegenwoordigd

Door het hele land heen zijn er vrijwel maandelijks diverse conventies en bijeenkomsten van verschillende groottes waar hobbyisten en liefhebbers samenkomen en hun ervaringen met elkaar delen en auto’s aan elkaar tentoonstellen.

Tip: Remus Exhaust Sportuitlaat & Einddemper

De zogenaamde cartuning gemeenschap is dan ook ontzettend groot en de groei van deze gemeenschap neemt alleen nog maar in aantal toe. Niet alleen op beurzen en evenementen vind je deze gemeenschap, maar vooral ook online zijn er tal van forums en ontmoetingsplaatsen waar autoliefhebbers elkaar weten te vinden. Projecten worden hier via foto’s en verhalen met elkaar gedeeld en adviezen en tips worden uitgewisseld tussen de gebruikers op het forum.

Cartuning is toegankelijker dan ooit

Cartuning bestaat al ongeveer een jaar of vijftig en vooral nadat Hollywood hier ook steeds meer aandacht aan heeft gegeven en dan met name met The fast and the furious filmreeksen, is deze liefhebberij alleen nog maar populairder geworden. Door het gebruik van het internet en het feit dat je steeds meer onderdelen online kan bestellen, is het tunen van een auto ook een stuk toegankelijker geworden.


Uitgelicht: Wagner Tuning Shop Nederland | High Performance Intercooler

Voorheen was het nogal een proces om passende onderdelen te vinden voor specifieke modellen. In veel gevallen komen de onderdelen dan ook niet uit Europa, maar worden deze in Azië geproduceerd. Het internet en de vele webshops hebben er dan ook voor gezorgd dat verschillende onderdelen aanzienlijk goedkoper zijn om te importeren dan voorheen.

Bezoek onze homepage regelmatig voor meer fun met voertuigen!

Total
0
Shares

Top 10 elektrische fietsen

Elektrische fietsen zijn een groeiende trend. Het gebruik van een elektrische fiets heeft veel voordelen. Ze zijn milieuvriendelijk,…

You May Also Like