Een auto importeren uit Duitsland of België

Total
0
Shares

Op het moment dat je toe bent aan een (andere) auto zul je eerst moeten bedenken wat je wensen en eisen zijn. Daarnaast zul je een budget moeten vaststellen. Daarna kun je aan de slag met het zoeken naar een andere auto de hierbij past. Je kunt dit bij een dealer doen, maar er zijn ook veel websites waar je op zoek kunt gaan. Hierbij ben je niet beperkt tot de Nederlandse markt.

Een auto importeren

Laten we eens kijken naar de voordelen van het importeren van een auto uit Duitsland of België. Allereerst is opvallend dat in beide landen tweedehands auto’s vaak rijker uitgerust zijn. Dat wil zeggen dat ze beschikken over een mooier interieur en meer luxere opties. Nederlandse auto’s zijn meestal toch meer gericht op functionaliteit in plaats van luxe. Wil je dus een auto met alle mogelijke snufjes, is het zeker de moeite waard om eens over de grens te kijken.

Een auto importeren uit Duitsland

Duitsland is vele malen groter dan Nederland en dat geldt dus ook voor de handel in tweedehands auto’s. Het is echter wel zaak om in de gaten te houden waar de auto in Duitsland verkocht wordt. Dit om te voorkomen dat je 800 km rijdt om een auto te kopen om er vervolgens achter de komen dat deze al verkocht is of dat hij toch niet aan je wensen voldoet.

Tip: Een Duitse auto importeren, zo eenvoudig kan het zijn!

Daarnaast betaal je in Duitsland een lager Btw-tarief dan in Nederland. Dat zorgt ervoor dat je auto net wat goedkoper is, zowel in de aanschaf als in belasting die je moet betalen. Zeker als je een duurdere auto koopt kan dit veel schelen.

Een auto importeren uit België

Bij het importeren van een auto uit Vlaanderen heb je vaak het voordeel dat de verkopende partij Vlaams praat. Veel mensen vinden dit makkelijker dan in het Duits moeten onderhandelen. In Wallonië spreekt met voornamelijk Frans, maar dat is vanuit een groot gedeelte van Nederland ook verder weg dan Vlaanderen.

Een ander voordeel is dat in België een grote tweedehands markt is voor auto’s van Franse merken. Als je daar dus naar op zoek bent is een auto importeren uit België een goede optie. 

Uitgelicht: Waarom een auto importeren uit België

Conclusie

Een auto importeren kan een goede keuze zijn. Dat geldt zowel voor de ruimere keuze en luxer uitgevoerde auto’s als voor de prijs. Uiteraard gelden bij het importeren van een auto diverse regels die je zult moeten volgen. Toch kan het een goede optie zijn om de auto van je dromen te bemachtigen. Blijf Voertuigfun in de gaten houden voor meer praktische auto tips.

Total
0
Shares

Duizenden mensen in Nederland houden zich bezig met cartuning

Nederland heeft miljoenen autobezitters en de meeste van deze gebruiken deze louter voor functioneel transport, zoals woon en…

You May Also Like