Waarom zou ik een auto importeren?

Total
0
Shares

Het importeren van een auto is voor veel mensen iets waar ze nog nooit aan hebben gedacht. Is er de noodzaak voor een nieuwe auto dan denken de meeste Nederlanders niet aan een auto vanuit Duitsland importeren, maar kijken zij gewoonweg op de lokale markt.  Op zich is dit natuurlijk prima, het stimuleert de lokale economie en als je je droom auto gewoon in Nederland kan vinden, waarom zou je het dan ook laten importeren.

Toch heeft het importeren van een auto een aantal voordelen die ook voor jou interessant kan zijn. In dit artikel willen we je graag iets vertellen over deze voordelen. Zo kunnen we je misschien een beetje overtuigen dat het importeren van een auto helemaal zo gek nog niet is en je aandacht verdient. 

Enkele overtuigende redenen 

De meest voorname reden om een auto vanuit Duitsland te importeren is toch wel dat, als je het goed doet, je een hoop geld kan besparen; soms wel tot 30 procent. Hoe kan dit? Dit is vooral mogelijk door de staat van de Nederlandse automarkt. In Nederland stijgen de auto prijzen al vele jaren achtereenvolgend omdat de vraag naar occasions flink stijgt, maar het aanbod gewoonweg niet meegroeit. Het gevolg is voorspelbaar, de prijzen vliegen de pan uit. 

Duitsland heeft dergelijke problemen niet omdat er elk jaar erg veel nieuwe auto’s geleased worden die enkele jaren later alweer op de markt als occasion verschijnen. Er is dus elk jaar een flinke instroom aan nieuwe en vooral ook goede auto’s. Deze constante stroom aan occasions zorgt dat de prijs gewoon normaal blijft. Hierdoor kan het zo zijn dat twee vergelijkbare Volkswagen Polo’s in Nederland en Duitsland sterk van prijsverschillen, in het voordeel van Duitsland. Een auto vanuit Duitsland importeren is dan ook een goede keuze voor iedereen die financieel verstandig wil leven. 

Naast de mogelijke kostenbesparing is het importeren van een auto ook aantrekkelijk omdat er in Duitsland veel meer auto’s beschikbaar zijn. Deze auto’s zijn vaak ook nog eens erg goed uitgerust. 

Dus een goede prijs en veel keuze maken dat het importeren van een auto een goed idee kan zijn. Koop je een nieuwe auto, kijk dan ook zeker eens over de grens.

Total
0
Shares

Dit moet je weten voordat je een brommer aanschaft

Het maakt niet uit of je een splinternieuwe brommer aanschaft of een tweedehands brommer, er zijn een aantal…

You May Also Like